A la Fundació Marianao creiem en el voluntariat com una manera de compartir amb els altres, participar i estar connectat amb la comunitat, un mitjà per transformar la realitat que ens envolta. Per aquesta raó ens hem sumat a aquesta celebració fent visible la tasca dels nostres voluntaris i voluntàries, que destinen el seu temps, ganes, il·lusió, motivació, coneixements i experiència dia a dia a les persones participants dels projectes de l’entitat. 

Al vestíbul de la Fundació trobareu una exposició sobre la situació actual del voluntariat a la nostra entitat. Des del passat 2 de desembre i fins al 20 de desembre podeu venir a conèixer els testimonis d’alguns dels voluntaris i voluntàries que en formen part. 

El voluntariat en xifres 

Actualment hi ha 92 voluntaris i voluntàries col·laborant en els diversos projectes de la Fundació. D’aquests, el 68% són dones i el 32% són homes. 

El 60% dels voluntaris són del barri Marianao, el 18%, d’altres barris de Sant Boi; el 14%, del Baix Llobregat i el 8% restant d’altres indrets de fora de la comarca. 

Si ens fixem en l’edat, el gruix més important de voluntaris es troba entre els 36 i 65 anys i representen el 50% del total. De 12 a 22 anys representen el 22% i dels 23 als 35, un 16%. Els voluntaris majors de 65 anys són el 12% del total.