Després d’una setmana intensa de treball i d’emocions es posa fi al seminari del projecte DECIDE.TE on joves de Catalunya, Andalusia, Canàries i La Rioja es van reunir a Logronyo (La Rioja). L’objectiu d’aquesta activitat ha estat millorar la capacitació dels joves participants en l’elaboració d’iniciatives juvenils i com presentar-les als seus representants polítics; ambdues parts han treballat de forma conjunta i han utilitzat com a eina el diàleg estructurat. 

Joves, tècnics d’entitats juvenils i representants d’ajuntaments s’han reunit del 7 al 13 de setembre a la ciutat de Logronyo per participar al seminari del projecte DECIDE.TE, finançat per l’Acció Clau 3 del programa Erasmus+ de la Comissió Europea. A la trobada, els participants han discutit i intercanviat bones pràctiques relacionades amb la participació activa de la joventut i el disseny de polítiques en sectors com l’ocupació, la interculturalitat, diversitat, ciutadania o inclusió social entre altres. 

Els participants també han tingut l’oportunitat de presentar de manera oficial les diferents iniciatives juvenils que s’han anat elaborant durant les fases prèvies del projecte als seus municipis i que gràcies a aquest seminari s’han millorat i completat per presentar-les posteriorment als seus responsables polítics. 

Això va ser possible gràcies a tallers duts a terme pels tècnics de les entitats socials del projecte centrats en l’ús de metodologies no formals i temàtiques com el teatre de l’oprimit, l’escala de participació, l’enfocament de gènere en la vida democràtica o l’anàlisi de contextos socials. 

DECIDE.TE és un projecte coordinat per la Fundación Pioneros (La Rioja) amb el suport de la Fundación Andalucía Acoge (Andalusia), Asociación Juvenil y Cultural KAUA (Canàries) i la Fundació Marianao (Catalunya). Compta igualment amb la col·laboració dels ajuntaments de Logronyo (La Rioja), Huelva (Andalusia), San Cristóbal de La Laguna (Canàries) i Sant Boi de Llobregat (Catalunya). El seu objectiu principal ha estat crear una cooperació interegional entre entitats interessades en explorar els sistemes de participació juvenil dels seus municipis i millorar-los a través de l’intercanvi de bones pràctique si l’apoderament dels seus joves. 

Per a més informació sobre el projecte podeu visitar la seva pàgina web, on trobareu els materials i resultats del seminari; la pàgina de Facebook, el canal d’Instagram o escriure un correu electrònic a comunitat@marianao.net.