Nens i nenes del Casal Infantil de Marianao han participat en un programa d’intercanvi amb el grup d’alevins del FC Barcelona. La iniciativa permet que els joves esportistes visitin la Fundació Marianao i comparteixin la tarda amb els nostres infants realitzant activitats per conèixer-se i intercanviar experiències. Posteriorment, els infants de Marianao han visitat la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Xavier Llorens, ex entrenador del FC Barcelona femení i ex jugador de futbol sala, ha acompanyat la visita per les instal·lacions de La Masia, un interessant recorregut on ha explicat als infants el funcionament i anècdotes sobre els jugador del primer equip i de la seva pròpia vivència al Barça.

Acabada la visita, el grup d’infants ha compartit un entrenament amb el mateix grup d’alevins amb els que van compartir la tarda a Marianao.

Una jornada diferent i enriquidora per a tothom!

El programa Masia Solidària

La iniciativa forma part del programa Masia 360 en col·laboració amb la Fundació Barça i pretén que els jugadors i les jugadores que ingressen als 8 anys al FC Barcelona (categoria prebenjamí) coneguin altres realitats socials i que a mesura que es van fent grans creixin personalment i esportivament dins del Club. Conèixer la realitat d’una residència d’avis (prebenjamins i benjamins), d’un centre obert (alevins), de les persones amb discapacitat física i psíquica (infantils), de persones amb discapacitat intel·lectual (cadets), malalties infantils (cadets de segon any) i de persones amb discapacitats neurològiques (juvenils i júniors) farà que els esportistes del FC Barcelona siguin sensibles a causes socials i realitats diferents i poc conegudes, i que adquireixin i posin en pràctica valors solidaris i desenvolupin habilitats socioemocionals. Això forma part del model Masia, que té com objectiu formar persones a través de l’esport.

Entitats que formen part del programa en l’edició 2018/19: Fundació Finestrelles, Amics de la Gent Gran, Caritas de Sant Feliu de Llobregat, Unitat d’Estimulació Neurològica, ACELL Special Olympics Catalunya, Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral i Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona, FUndació Itinerarium, Fundació Joan Salvador Gavina, Hospital Sant Joan de Déu, Residència La Mallola, Centre Obert Don Bosco, Residència Blau Almeda, Centre Obert Saó Prat, Institut Guttmann i Fundació Marianao.