El passat 11 de juny va morir Sebastián Gavilán als 75 anys. Les persones que integrem la comunitat de Marianao lamentem molt la mort d’en Sebastián, un dels fundadors de l’Associació de Veïns El Poblet-Marianao, bressol de la Fundació Marianao.  L’any 1985, Sebastian Gavilán va participar activament en l’ocupació de l’edifici de la Fundació Marianao, que va ser rehabilitat amb la participació comunitària de moltes persones. El Sebastián sempre ha estat al nostre costat, aportant el seu treball, acompanyament i suport en moltes causes compartides, i volem fer arribar una gran abraçada a la seva família. 

El Sebastián era una bona persona, lluitadora, infatigable, apassionada i honesta, amb una gran energia vital en defensa de la justícia social. Va treballar a la SEAT, essent un dels seus líders sindicals més destacats en la defensa de la classe treballadora. La seva lluita per la millora del barri de Marianao ha deixat la seva petjada: en la lluita per la creació d’escoles públiques, l’asfaltat dels carrers, la creació de zones verdes, el local de l’Associació de Veïns, l’actual reivindicació del Centre de Salut i la Biblioteca de Marianao, i en moltes altres millores del barri i de la ciutat. 

El Sebastián era una persona amb una gran capacitat de treball i de lideratge, en el món del treball i del barri. La seva fermesa i coratge, sempre anaven acompanyades de l’humor i de l’alegria que contagiava. 

El Sebastian sempre estarà present en els cors i en la memòria de milers de persones que vam tenir el goig de conèixer i de compartir amb ell el camí de la vida i de la solidaritat.

Moltes gràcies, Sebastian, pel teu testimoniatge de lluitador incombustible, tendre, apassionat i solidari.

Les paraules de Bertolt Brecht defineixen molt bé a en Sebastián:

“Hi ha homes i dones
que lluiten un dia i són bons.
Hi ha altres que lluiten un any
i són millors.
Hi ha qui lluiten molts anys
i són molt bons.
Però hi ha els que lluiten
tota la vida:
aquests són els imprescindibles.”

-Bertolt Brecht