El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, l’Hble. Sr. Pere Aragonès, acompanyat del Delegat del Govern a Barcelona, el Sr. Juli Fernández, va visitar la Fundació Marianao. A la visita s’hi van sumar l’Alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el tinent d’alcaldia d’Igualtat, Drets Socials i Ciutat Educadora Juan Antonio Tamayo. 

Al llarg de la visita, el Sr. Aragonès va poder conèixer de primera mà els projectes que desenvolupa la nostra entitat a la ciutat i varem poder compartir com la crisi de la Covid-19 està afectant als veïns i veïnes de Marianao. 

El trencament de vincles i l’augment de les situacions de fragilitat emocional produïts per les situacions d’aïllament, la preocupant pèrdua d’ingressos de les famílies derivada de les situacions d’ERTO o pèrdua de feina o les situacions de dificultat de molts infants i joves per a seguir adequadament el curs acadèmic a causa de falta de recursos o competències digitals, son alguns exemples de les conseqüències de la crisi que vàrem poder compartir.

Durant la trobada, es va fer palesa la necessitat de construir noves respostes per als reptes socials emergents, des de la complementarietat i el treball cooperatiu i coordinat entre les administracions, el sector privat i les entitats socials. En aquest sentit, la Fundació Marianao ha posat el seu coneixement a disposició per tal de cercar estratègies conjuntes que permetin fer front a la crisi produïda per la Covid-19 i que treballin des del colideratge i la governança compartida.