Els dies 2, 3 i 4 de juny tindrà lloc a Sant Boi el festival Rubrifolkum, el Tradicionàrius del Baix Llobregat. Un festival que, any rere any, ens convida a conèixer les noves propostes de la música d’arrel que es fa a Catalunya i arreu.

En aquesta onzena edició, el Rubrifolkum vol ser present a més racons de la vila i per això, enguany, espais privilegiats de la ciutat acolliran propostes musicals de proximitat que aproparan la tradició al present. En aquest context, la Fundació Marianao se suma al festival oferint l’espai a l’aire lliure de les cases comunitàries del carrer Miquel, un pati que esdevé un oasi únic al barri.

Les cases comunitàries seran l’espai on se celebrarà el dinar de germanor de l’activitat Folk d’eixida que tindrà lloc dissabte 4 de juny i que ens convida a fer un recorregut per diferents patis privats del barri de Marianao per gaudir d’un concert en semiacústic a cadascun d’ells, per acabar amb un dinar amb sobretaula musical. Pots aconseguir les teves entrades aquí.

Des de la Fundació Marianao ens agrada donar suport a projectes com el festival Rubrifolkum, una iniciativa autogestionada per santboians i santboianes i que representa un espai de trobada i cultura a la ciutat.


Pots consultar la programació completa de concerts i activitats a continuació:


DIJOUS 2 DE JUNY

Concert d’inauguració amb Arnau Obiols presentant Tost
21 hores | Can Castells Centre d’Art | Entrades aquí

Tost és un cant contemporani a la muntanya, un homenatge a la terra, a allò més proper, que és de tots i no és de ningú -el que ens és comú- com ara la Natura i aquestes cançons, o allò immaterial i efímer, com els sons i els dies que vivim.

Arnau Obiols ens convida a participar d’aquest ritu sonor íntim, un art primitiu i nou alhora.


DIVENDRES 3 DE JUNY

Cerca-tasques de glosa amb La Fardatxa i Núria Casals
20 hores | Inici del recorregut a l’Espai Weller de Cal Ninyo | Gratuït

La glosa forma part de la cultura popular oral catalana, glosar és l’art d’improvisar versos rimats sobre una melodia determinada. Vine al cerca-tasques folk i gaudeix de la glosa mentre fas un beure als establiments que formen part del recorregut l’activitat.

Recorregut del cerca-tasques: Espai Weller Cal Ninyo, Cal Tino, Knaya, Tot Begut, Caseta de l’Ateneu Santboià.


DISSABTE 4 DE JUNY

Folk d’eixida
12 hores |Diverses ubicacions | Entrades aquí

3 patis amb encant. 3 concerts de folk proper i en semi-acústic amb una durada de 20 minuts cadascun. 90 persones de públic dividides en tres grups itinerants.

Folk d’eixida ens proposa fer un recorregut per tres patis privats de la ciutat i gaudir d’un concert curt en cadascun d’ells: Biterna, Bum Dutty i Manu Sabaté són les propostes musicals que culminaran amb un dinar de germanor per a tots els participants a les cases comunitàries de la Fundació Marianao.

Concerts amb Joana Dark i Electrogralla
21 hores | Jardins de l’Ateneu Santboià | Entrades aquí

Joana Dark és un projecte musical que neix amb la intenció de transportar al moment actual aquelles cançons que van deixar constància del costumisme i les tradicions del segle passat. Mitjançant la recuperació de textos antics es cerca la reflexió sobre les arrels rurals de les nostres costums actuals, així com l’anàlisi del seu present, sempre des de la visió de la dona. 

Electrogralla, una gralla que viatja cap a l’electrònica. El punch de les bases musicals fusionades amb un instrument orgànic. Reminiscències de jazz, groove, funky, dance, techno, dubstep… Electrofolk, electrotrad, Electrogralla. Aquest és el títol del projecte encapçalat pel músic Roger Andorrà. El graller sallentí presenta aquest 2022 el seu primer disc en solitari: Empelt.