El 10 d’octubre és un dia molt especial per a nosaltres perquè és el Dia de la Salut Mental. Enguany més de 150 persones han participat a les activitats que hem organitzat des del Club Social Marianao: bàdminton, pintura ràpida i torneig de dominó van ser les activitats escollides per la Comissió d’Esdeveniments del Club Social Marianao per celebrar el Dia Mundial de la Salut a la plaça de Teresa Valls i Diví.

A la tarda, va tenir lloc l’acte de signatura d’adhesió a la Taula de Salut Mental, un espai de coordinació i treball conjunt entre els diferents agents que treballen en l’àmbit de la salut mental a Sant Boi i el Baix Llobregat: entitats de persones amb problemes de salut mental i de familiars, professionals i serveis d’atenció a la salut mental i representants institucionals.

El nou organisme, que compta amb el suport tècnic de la Federació de Salut Mental de Catalunya, serà coordinat durant els dos primers anys per l’Ajuntament de Sant Boi, Benito Menni CASM i  per nosaltres, la Fundació Marianao. 10 dels 25 membres constitueixen el grup motor, que elaborarà els plans anuals i coordinarà els grups de treball. També hi haurà una taula institucional.

La Taula preveu treis eixos de treball, que són: coneixement i treball en xarxa de tots els agents implicats en salut mental; educació i sensibilització; i promoció de polítiques de salut mental que es cristal·litzin en la creació de programes i serveis adreçats a la integració comunitària de les persones amb un trastorn mental i les seves famílies.