La Fundació Marianao se suma a la lluita contra el malbaratament alimentari col·laborant amb Espigoladors, organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari alhora que apodera a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

Des d’Espigoladors organitzen espigolades per recollir directament del camp els aliments que no es poden vendre per raons estètiques, per excedents de producció o perquè la fruita està madura i el consumidor ja no la compra i els canalitzen a entitats socials.

Joves del Programa de Formació i Inserció (PFI), d’Ambaixadors de la bona alimentació i de l’Aula Taller de la Fundació Marianao han participat en diverses espigolades a diferents camps del Parc Agrari del Baix Llobregat durant els mesos de març i abril.

La valoració tant per part dels joves com del responsable dels espigolaments ha estat molt positiva i convidem a altres grups a participar d’aquesta experiència tant enriquidora!