Sis organitzacions, una persona i el barri de Marianao han estat reconeguts per les seves bones pràctiques i la seva trajectòria en matèria de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en l’acte de lliurament de Premis Respon.cat. Més de 160 persones s’han congregat dimarts 27 de novembre a la tarda al Centre Cultural de la Mercè de Girona per assistir a la quarta edició d’aquests reconeixements de referència a Catalunya organitzats per l’associació empresarial Respon.cat.

Els Premis Respon.cat han permès posar en valor la trajectòria socialment responsable de Comexi i de Coral Transports & Stocks, una multinacional familiar del sector de la conversió d’envàs flexible, i una pime dedicada al transport internacional i a l’emmagatzematge de mercaderies. També s’han reconegut altres empreses per les bones pràctiques en àrees concretes. La vitivinícola Família Torres pel seu programa ambiental de col·laboració amb un enfocament innovador, el grup de restauració i hoteler Andilana per la diversitat d’origen a la plantilla, l’empresa petita Playbrand per la incorporació de pràctiques innovadores de reforma horària en a la millora de la gestió del temps i el benestar de la plantilla i la multinacional Zurich pel programa de voluntariat que promouen entre el seu equip.

Més enllà de reconèixer organitzacions concretes, Respon.cat també té el compromís de fer de Catalunya un territori socialment responsable, i per això cada any reconeix territoris que estan sumant esforços de les seves organitzacions per fer dels valors de l’RSE un factor de la identitat local. Enguany el reconeixement al Territori Socialment Responsable ha correspost al barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat, que ha estat representat per la Fundació Marianao.

Per segon any s’ha atorgat un reconeixement a la trajectòria personal pel seu compromís amb la responsabilitat social a Catalunya, que en aquesta ocasió ha estat per Cristóbal Colón, president de La Fageda, un gran referent en la transformació dels centres especials de treball i en la capacitat de crear un model empresarial des de la no lucrativitat per a les persones amb capacitats diferents.


Els premis Respon.cat

Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, és una associació que agrupa una setantena d’empreses de sectors i dimensions molt diverses, i que va néixer al 2014 amb la voluntat de ser l’organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya.

Els premis Respon.cat s’atorguen a la trajectòria del compromís en RSE per a pimes i grans empreses i, a més, es fan reconeixements a bones pràctiques en cinc àmbits de la responsabilitat social empresarial.

Els Premis Respon.cat 2018 tenen el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya. A més disposen del suport del Consell social de Respon.cat, on s’integren les principals patronals i associacions empresarials així com entitats de referència en el camp social, i són aquestes organitzacions les que proposen les candidatures al Jurat.