El passat dilluns 16 de gener la Fundació Marianao va organitzar una taula rodona amb el lema «Enderroquem els murs de les injustícies socials» a la qual van assistir més de vuitanta persones.

Els ponents van compartir les seves experiències organitzatives des de moviments socials que fan visibles els conflictes de la societat, denunciant injustícies i proposant alternatives. Carlos Macías va exposar les reivindicacions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barcelona en defensa del dret a l´habitatge; Rosa Cañadell va presentar les reivindicacions de la comissió promotora de la ILP d’Educació; així mateix, Josep Cabayol, representant de la Marea Blanca, va fer una defensa de la sanitat pública; Juli  Tello, representant de Stop Mare Mortum, va exposar els objectius d’aquesta plataforma que va nèixer per denunciar el genocidi al mar Mediterrani. Finalment, Diosdado Toledano, va fer una defensa de la renda garantida ciutadana, impulsada per la comissió promotora de la ILP per una renda garantida ciutadana.

L’acte s’emmarca en el curs-taller d’Anàlisi de la realitat i compromís social que la Fundació Marianao va començar el mes d’octubre i que finalitzarà a l’abril. Aquesta formació vol donar eines d’anàlisi per a aquests temps de grans canvis i interrogants que vivim. Des de diferents perspectives (històrica, econòmica, social, política…), el curs no només aspira a fer un diagnòstic global i plural de la realitat, sinó també a generar debat entre els participants i apuntar possibles alternatives davant la situació actual.

El curs-taller, en el qual estan participant 35 persones, va dirigit a persones joves i adultes que tenen o volen tenir un compromís en entitats socials, veïnals, culturals, educatives, moviments socials, sindicals, organitzacions polítiques, etc.

La taula rodona «Enderroquem els murs de les injustícies socials» forma part del segon bloc del curs: On som? La realitat actual. Els propers mesos s’impartiran els darrers tres blocs en els quals hi haurà diferents taules d’experiències obertes al públic.