El passat 14 de juliol ens va rebre la Consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sra. Violant Cervera i Gòdia per tal de compartir els reptes socials que s’estan accentuant arrel de la crisi provocada per la Covid-19.

Durant el diàleg, varem tenir l’oportunitat de compartir les fortaleses del model d’Escola de Noves Oportunitats com a mecanisme de formació i inclusió social per a joves en situació de fracàs escolar, les creixents necessitats de suport emocional i de salut mental que estan afectant especialment al col·lectiu adolescent i els riscos que ha generat el confinament, especialment en el col·lectiu de gent gran, que ha intensificat la seva vulnerabilitat social a causa de les perllongades situacions d’aïllament domiciliari.

La Consellera va posar en valor el model d’acció comunitària de la Fundació Marianao i va emfatitzar la importància de les estratègies d’intervenció comunitària per pal·liar els efectes de la crisi i avançar en la millora de la cohesió i inclusió social.

A la trobada, la Consellera va estar acompanyada per la secretària General de Drets Socials, la Sra. Dolors Rusinés i Bonet, el secretari d’Habitatge i Inclusió Social, el Sr. Carles Sala i Roca, la Directora General d’Acció Cívica i Comunitària, la Sra. Cesca Domenech i Ruera, i el Director General de Joventut, el Sr. Àlex Sastre i Prieto. Per part de la Fundació Marianao van assistir el Sr. Xavier Pedrós, president, la Sra. Teresa Climent, vicepresidenta, el Sr. Daniel Osiàs, Director, i la Sra. Miriam Rodríguez, Directora d’Infància i Famílies de la Fundació Marianao.