Quinze joves que participen en projectes de formació a la Fundació Marianao estan participant en una experiència pilot amb el mètode Self-education que fa servir la video teràpia com a eina d’auto-observació i autoconeixement per després construir un projecte vital.

El taller va dirigit a joves que es troben en un moment d’incertesa i desorientació personal, tant a nivell formatiu com laboral i a través de la realització del mateix podran acabar construint el seu projecte de vida i trobar el seu camí.

El projecte fa servir la vídeo teràpia com a centre d’interès i consta de 4 sessions socioeducatives que consisteixen en la realització d’activitats enfocades a l’orientació formativa i laboral dels joves,  utilitzant  l’auto-gravació com eina per tal de facilitar l’auto-observació i l’autoconeixement del propi jove.

D’altre banda, es realitzen dinàmiques centrades en la identificació de potencialitats, dificultats, necessitats i motivacions, per tal d’ajudar al jove a saber qui és i on vol arribar.

Resultats obtinguts

L’associació Self-education realitza aquests tallers de la mà de la Fundació Nous Cims, entitat que centra centra el seu treball, entre d’altres, a becar a joves en la seva formació acadèmica.

Tenint en compte els diversos indicadors de l’experiència pilot, Self-education valora positivament la realització dels tallers, donat que dels 35 joves amb els que s’ha treballat, el 75% ha trobat la seva motivació i ha conformat el seu projecte de vida o estan encaminat a fer-ho.

Per part dels joves i l’equip educatiu de la Fundació Marianao, la valoració ha estat molt positiva i esperem poder tornar a participar en properes edicions. Una experiència que, sense dubte, enriqueix la nostra intervenció amb els joves.