El passat 17 de novembre el nostre centre obert va participar a la celebració dels drets dels infants sota el lema “Reivindiquem el dret a la no discriminació”, promoguda per l’Ajuntament de Sant Boi i les entitats de la ciutat que treballen amb la infància i l’adolescència.

Infants vinculats a l’Esplai Barretina, Centre Obert Ginkgo, Centre Obert Don Bosco, Esplai Eixida i Fundació Marianao van gaudir d’una tarda de jocs i activitats a la plaça de Teresa Valls i Diví.

Es van organitzar diferents espais amb activitats de psicomotricitat, joc simbòlic, espai d’experimentació i noves tecnologies, jocs gegants, taller de grafits, maquillatge i dibuix. Posteriorment es va llegir un manifest, en reivindicació a la no discriminació, construït pels mateixos infants, i la festa va acabar amb un grup d’animació infantil.

Paral·lelament el diumenge 20 de novembre, 10 adolescents van poder gaudir del partit de futbol Espanyol-València, gràcies al programa CaixaProinfància, sota el lema “Cap nen fora de joc”.

A més, aquest dimecres 22 de novembre, tindrà lloc a Sant Boi l’acte de constitució del Consell Municipal d’Infants del curs 2017-2018, on dos infants del Casal Infantil de Marianao entraran a  formar part com a representants dels seus companys per poder participar dels afers de la ciutat de Sant Boi. 

La Fundació Marianao, és una entitat amb un compromís clar i ferm per la promoció dels drets de la infància. Per aquest motiu, i fruit també de les aliances amb altres entitats com Educo, estem treballant en el disseny de la política interna amb enfocament de drets dels infants, eina que vindrà a reforçar la nostra missió respecte de la infància. A partir d’aquesta feina s’han creat tres comissions, formades per diferents professionals, que al llarg d’aquest curs desplegaran diverses accions amb l’objectiu de promoure i visualitzar els drets de la infància.