Augmentar els recursos comunitaris per treballar amb persones que pateixen una malaltia de salut mental és un repte històric de la Fundació Marianao i de l’equip del programa de salut: les llargues llistes d’espera, que en alguns casos han arribat als dos anys, posaven en evidència la necessitat de disposar de més espais per treballar l’oci inclusiu i comunitari a la ciutat.

L’increment de fins a 60 places del Club Social Marianao, que suposa doblar la capacitat, també ens permet reforçar el programa de salut de l’entitat i ampliar l’equip de professionals de l’àmbit.

El Club Social Marianao

El Club Social és un grup de persones majors de 18 anys amb malaltia mental que tenen ganes de passar-s’ho bé i conèixer gent. Un espai on cadascú, amb el suport dels companys i companyes de l’equip educatiu, cerca la motivació per poder sentir-se una persona plena i activa.

El funcionament del Club és assembleari, entre totes les persones participants es decideixen les activitats que es realitzen: taller de fotografia, cuina, hort, ball, guitarra, futbol, bàsquet, informàtica, sortides de cap de setmana, etc. L’objectiu és aprendre a gaudir del temps lliure, ser protagonistes del dia a dia i conèixer l’entorn i relacionar-s’hi.

A banda de totes les accions grupals, des del Club Social també s’acompanyen les persones a nivell individual per promoure el desenvolupament de l’autonomia, les potencialitats socials de cadascú, facilitar-ne la integració comunitària i augmentar el nivell de qualitat de vida.