La Mouna va arribar amb la seva família a Sant Boi quan tenia 10 anys. “No sabia gens de català ni de castellà, vaig trigar uns quants mesos a poder entendre l’idioma i al cap d’un any ja podia comunicar-me”.  Des de la Fundació Marianao l’hem acompanyada durant tots aquests anys en l’àmbit acadèmic, personal i familiar, a través de tutories setmanals, espais de suport acadèmic i beques econòmiques. Ara comença la universitat i seguirem fent-li costat. 

Aquest curs, gràcies al projecte de Beques per a l’èxit escolar Catalunya-La Pedrera, acompanyarem tres joves que han començat els estudis universitaris: la Mouna estudia Gestió i Administració Pública; la Liana Traducció i Interpretació i la Marina, Química. A totes tres les hem acompanyat durant els darrers anys per tal que tinguessin bons resultats acadèmics que les permetessin afrontar amb garanties d’èxit l’etapa universitària, fites que no haurien estat possibles sense la seva voluntat i il·lusió per aprendre. 

“En les etapes més importants, en les quals et vas formant com a persona, sempre m’han acompanyat, i en part per això sóc ara la persona que sóc”. 

Els nostres projectes de suport s’adapten a les necessitats de cada infant i cada adolescent i involucren les seves famílies, els centres educatius i la resta de referents educatius que estan a prop seu. Entenem que l’èxit educatiu implica el conjunt de la comunitat i és una responsabilitat de tots i totes. 

Amb les beques universitàries volem donar suport a joves en risc de fracàs en els seus estudis superiors a causa de motius socioeconòmiqus o lligats a problemàtiques del seu entorn. Tota una oportunitat per seguir amb l’acompanyament que vam iniciar quan les tres noies estudiaven primària a l’escola. 

Com la Liana i la Marina, la vida de la Mouna és una història de superació personal: “M’he esforçat molt per treure bona nota a la selectivitat. Sóc la primera de la família que va a la universitat”.