El programa de salut de la Fundació Marianao engega Zagal, un nou espai per a joves d’entre 18 i 25 anys que tenen problemes de salut mental i que volen gaudir d’activitats d’oci i establir vincles amb altres persones. Zagal funcionarà una tarda a la setmana, els dijous de 16 a 19 hores i programarà activitats d’oci i inclusives a partir de les propostes que faci el mateix grup de joves. Anar al cinema, fer una passejada o visitar una exposició poden ser alguns exemples.

Zagal vol facilitar que els joves amb problemes de salut mental tinguin un espai participatiu on se sentin còmodes i que els animi a sortir al carrer i tenir relacions socials amb altres companys i companyes que viuen situacions similars a les seves. Des de la Fundació Marianao realitzarem un acompanyament individualitzat a cadascun dels joves, treballant en xarxa amb altres recursos de l’entitat i del territori per donar resposta a les diferents necessitats que es puguin presentar.

Aquesta iniciativa neix a partir de la dificultat de vinculació d’aquest col·lectiu juvenil a altres recursos d’oci inclusiu on participen persones adultes, on no acaben de trobar-se a gust per la diferència d’edat i d’interessos.

Si tens interès o coneixes algú que pugui estar interessat en participar a Zagal, escriu-nos a zagal@marianao.net i ens posarem en contacte.