Celebrem el segon aniversari dels Horts de Can Pinyol, un espai de trobada per a veïns de la ciutat, un espai de cohesió social i aprenentatge, amb un fort component participatiu.  En aquest temps el projecte ha anat evolucionant i consolidant-se tant a nivell participatiu com en l’àmbit agroecològic: la construcció comunitària de l’espai i del projecte està creixent i els estàndards de biodiversitat i equilibri en l’ecosistema s’estan optimitzant. 

A grans trets, algunes de les dades que confirmen aquesta tendència són:

 – Aquest any hi han passat 400 persones, entre puntuals i fixes, que han participat tant en tasques de treball agrícola com en activitats mediambientals, tallers i formacions. 

– Han participat 22 classes de 5 escoles de la ciutat (545 alumnes) en l’activitat «fem de pagès als horts de Can Pinyol» amb una valoració molt alta per part dels centres i l’alumnat. 

– Actualment 8 entitats de Sant Boi i 3 projectes socials de la Fundació Marianao participen al projecte conreant una parcel·la amb objectius diversos com els formatius, terapèutics i d’oci. 

– S’està fent el seguiment de 8 famílies participants derivades de serveis socials que de mica en mica es van vinculant més al projecte comunitari i comptem amb processos vitals molt positius. 

– S’estan consolidant els treballs comunitaris i les comissions dels participants de l’hort amb un important component de relació intergeneracional i de relació entre col·lectius de naturalesa social diferent. 

– S’estan oferint tallers i cursos a tota la població de Sant Boi liderats pels participants de l’hort per tal d’apoderar-la a la vegada que es dona a conèixer el projecte. 

– S’ha reduït dràsticament la incidència de plagues en l’ecosistema dels horts gràcies a les bones pràctiques agroecològiques per afavorir la biodiversitat i el control biològic. 

Així doncs i a partir d’aquestes dades, podem constatar que el projecte gaudeix d’una molt bona salut i que es va consolidant en un projecte comunitari on conflueixen activitats i participació, formació i teràpia, sensibilització i oci, alhora que es constitueix com un espai de referència per a l’educació mediambiental al municipi.