Els horts de Can Pinyol estan plens de vida comunitària en un entorn immillorable. Després de la primera collita, tots els hortolans i hortelanes preparen el terreny per als cultius de tardor: calçots, faves, cols, espinacs, bledes… un mosaic verd omple de color els Horts de Can Pinyol. L’agricultura ecològica és un fet en els horts i les plagues s’han combatut amb mètodes alternatius als fitosanitaris químics. 

Des del mes d’abril fins a l’actualitat hem tingut 424 participants,  a banda d’escoles i entitats que els han visitat. Aquesta pluralitat de persones propicia un espai de vida comunitària que va més enllà del cultiu de les parcel·les. Són moltes les relacions d’ajuda entre hortolans, els participants s’esforcen cada dia per millorar els espais comunitaris i s’estableixen relacions de suport entre les persones que tenen més experiència i les que tot just acaben d’iniciar-se en l’agricultura.

Els reptes d’aquest any seran construir un espai de descans que sigui un lloc de trobada i convivència, produir els nostres propis planters, gestionar les mancances en infraestructura propis d’una instal·lació nova, avançar en l’autogestió de l’espai  i començar a realitzar activitats obertes a la comunitat per tal més veïns i veïnes del poble puguin gaudir d’aquest espai.