Immaculada vol dir “sense taca”, màcula vol dir “taca” i en serigrafia les màcules són làmines que provenen de l’error: quan s’estampa sovint es cometen errors i aquestes làmines s’utilitzen per fer proves o per netejar la pantalla per fer altres edicions.

Així doncs, les màcules són aquestes làmines dolentes que poc a poc van rebent estampacions d’altres dissenys i que es van convertint en peces úniques, peces fora d’edició que, per aquest fet, tenen valor.

Print Workers Barcelona celebra cada any el seu aniversari organitzant una exposició de màcules al seu espai a la vila de Gràcia. Una exposició anual que reivindica l’error en el procés artístic i el converteix en una peça única i amb valor.

Enguany per concloure l’exposició, Print Workers organitza una subhasta solidària de màcules a favor de la Fundació Marianao, que porta anys treballant també per resignificar “taques”. A través del Projecte David i la seva iniciativa PRINTING FREEDOM, la Fundació Marianao destina grans esforços per aconseguir la reinserció social de presos, treballant per convertir la “taca” que duen aquestes persones en quelcom positiu.

La subhasta solidària tindrà lloc el proper dissabte 19 de març a les 18 hores a Print Workers (carrer de Quevedo, 28 de Gràcia, Barcelona) i posarà a la venda peces de més de 30 artistes.

Tots els beneficis per sobre del preu de partida aniran destinats al Projecte David de la Fundació Marianao i a la seva lluita per la reinserció social.