La nit del 12 de juny un equip de persones de la Fundació Marianao hem participat al Cens de persones sense llar organitzat per Arrels Fundació, una activitat que convoca a més de 600 persones voluntàries a sortir pels carrers de Barcelona a enquestar les persones que dormen al carrer.

El cens té com a objectiu explorar la realitat de les persones que dormen als carrers de Barcelona. A més de comptar les persones, a través d’una enquesta es recull informació útil, qualitativa i directa, que permet conèixer la situació de la persona i determinar el seu grau de vulnerabilitat. L’enquesta recull preguntes com: Quant temps fa que està al carrer? Té alguna malaltia? Es troba en situació administrativa irregular? Rep alguna prestació? Ha patit agressions? Aquest tipus d’informació és important per valorar la proposta d’intervenció més adequada per a cada persona, per incidir políticament i per afinar polítiques i recursos adreçats a persones sense llar.

3a edició del cens d’Arrels

Arrels va començar a organitzar el cens l’any 2016, emmarcat en una campanya europea liderada per l’organització britànica World Habitat. Des d’aleshores, han replicat l’acció de forma anual a Barcelona per saber com evoluciona el grau de vulnerabilitat de les persones i com s’ha d’actuar en consqüència.