El passat dijous 18 de gener vam celebrar l’acte central del 25è aniversari del Projecte David amb la inauguració de l’exposició (IN)VISIBLES a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, una exposició col·lectiva que ha implicat dotze artistes de diferents disciplines que han treballat a partir de les cartes que dotze persones ens han enviat des de la presó al llarg dels anys, testimonis que han servit per inspirar la creació de les obres i que volen interpel·lar-nos.

Per celebrar que fa 25 anys que acompanyem persones que es troben a la presó, visitant-les als centres penitenciaris, assessorant-les jurídicament i fent camí amb elles en el seu procés de reinserció, hem volgut apropar la realitat de les persones preses i trencar l’estigma social que les envolta, per això hem organitzat l’exposició (IN)VISIBLES: perquè totes aquestes persones puguin deixar enrere els murs, fer-se visibles i trobar a la sortida una societat oberta i acollidora.

L’acte va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones que han participat d’una manera o altra en el projecte al llarg d’aquests 25 anys, companys, amics i amigues i representants d’institucions que donen suport al projecte, com Amand Calderó, Director General de Justícia, Pep Muñoz, Gerent de l’Àrea de Benestar de la Diputació de Barcelona, i Marc Aguilà, Regidor de Projectes Europeus, Transparència i Joventut de l’Ajuntament de Sant Boi.

Gràcies! A totes les persones treballadores, voluntàries i estudiants en pràctiques que han posat el seu cor en el Projecte David; a les entitats socials compromeses amb la defensa de drets; a l’administració pública pel seu suport econòmic. A totes les persones que han creat una obra artística per fer-nos reflexionar sobre els prejudicis i les oportunitats.

I molt especialment, gràcies a totes les persones amb les que hem fet camí, a les que hem vist avançar, superar-se i construir.

Podeu visitar l’exposició (IN)VISIBLES fins el 28 de gener a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi.