La trobada de la Xarxa de Voluntariat, celebrada la setmana passada a Can Massallera per donar a conèixer les oportunitats de col·laboració de les entitats socials de la ciutat, també ha servit per presentar les dades anuals sobre el voluntariat a la ciutat.
 
El nombre de voluntaris i voluntàries que col·laboren en els diferents projectes de les entitats ha augmentat respecte al 2015 i s’ha passat de 596 a 651 persones (el 68% són dones i el 31% tenen menys de 30 anys). En total, s’han comptabilitzat més de 42.900 hores dedicades al voluntariat.
 
Els àmbits de col·laboració més habituals són el sanitari/assistencial i el de l’educació/formació.Els objectius de la Xarxa de Voluntariat són informar la ciutadania sobre les entitats i organismes membres, canalitzar l’oferta i la demanda, crear un espai de relació entre les entitats i valorar la figura del voluntari i de la voluntària.
 
Els membres de la xarxa són: Cultura Viva, Plataforma Educativa Salesiana, Col·lectiu Suma, Desos Opció Solidària, Germanes Hospitalàries Sagrat Cor de Jesús – Complex Assistencial Benito Menni, Fundació Cassià Just, Fundació Marianao, Iniciatives Solidàries, Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Servei Local de Català – CNL Eramprunyà i Servei Municipal Punt de Voluntariat.