El Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, va visitar la Fundació Marianao el passat 21 de setembre per conèixer el projecte social i mantenir un espai de diàleg amb l’equip del programa de joventut i participació de l’entitat. Una trobada en la qual vam poder compartir amb ell la preocupació per les conseqüències que ha provocat la crisi sanitària derivada de la Covid-19 en la salut mental de la població més jove, i en la qual també hem posat en valor el compromís dels joves de Marianao amb la millora i la transformació social del seu barri, a través dels projectes de participació que es promouen des de l’entitat.

La relació de la Fundació Marianao amb la Direcció General de Joventut és històrica: des de fa més de quinze anys, la Direcció dona suport al programa d’oci alternatiu Vente Pa’Ká, que aquest mes d’octubre començarà la seva 17a edició, amb una àmplia oferta de tallers, cursos i tornejos esportius gratuïts per a joves d’entre 15 i 35 anys, principalment en horari nocturn i els caps de setmana.

A més d’aquesta relació, des de l’any 2014, la Fundació Marianao de la mà de l’Agència Catalana de Joventut, realitza formacions i acompanyament estratègic a tècnics i regidors de joventut per a la millora de les polítiques municipals de participació i joventut. Avui dia els nostres serveis de consultoria han format més de 30 territoris d’arreu del país.