Els propers dies tancarem el curs escolar després d’un mes de juliol ple d’activitats extraordinàries que hem organitzat per a tota la comunitat. Des dels més petits fins a les persones més grans, els veïns i veïnes de la ciutat, han pogut gaudir d’un estiu ric en propostes d’oci, lleure i formació.

Dos-cents d’infants i joves han participat al casal i les colònies d’estiu -de set dies de durada-, i que enguany han tingut lloc al Penedès i la Garrotxa. També els participants del Club Social Marianao, el programa d’oci inclusiu per a persones amb problemes de salut mental, han realitzat tot tipus d’activitats estiuenques tan variades com passar un dia al Tibidabo o gaudir d’una jornada de platja.

Per a les persones de més de 60 anys hem impulsat per primera vegada la iniciativa Estiu Actiu, amb una proposta d’activitats d’oci, culturals i formatives per fomentar que les persones grans surtin de casa, gaudeixin i es relacionin.

Pel que fa als joves, aquest estiu hem organitzat una nova edició del Curs de Dinamització Juvenil, que ha comptat amb 25 participants i que ha ofert als joves els elements necessaris per a l’anàlisi i la detecció de necessitats socials en l’entorn més proper. Durant aquest procés de descoberta de la comunitat, el grup ha analitzat la realitat social del barri i, a partir de les seves inquietuds, s’ha reflexionat per formular propostes que ens portaran a impulsar un projecte de transformació social.

Tanquem així un curs intens i ple de reptes i aprenentatges. Ens retrobem al setembre!