La Fundació Alcampo per la Joventut ha premiat el projecte Ambaixadors de la Bona Alimentació amb una dotació de 10.600 euros, un projecte amb el qual pretenem formar i donar als joves les eines necessàries per fer front a trastorns alimentaris com la bulímia o a malalties alimentàries derivades d’una mala alimentació com l’obesitat o la diabetis. També es pretén promocionar els beneficis de fer esport a diari, activar-los i apartar-los del sedentarisme.

Volem aconseguir un impacte en els seus hàbits i oferir un espai on els joves adquireixin hàbits socials, saludables i de convivència que els permetin aconseguir una plena integració a la societat.

Aquesta aliança ens permetrà emprendre aquest nou projecte que esperem consolidar en el temps. Gràcies a aquest premi, 200 joves de Sant Boi, principalment del barri de Marianao i ja vinculats a la nostra Fundació, participaran en tallers formatius sobre la bona alimentació i l’activitat física. D’aquests, 15 joves es formaran com a Ambaixadors de la Bona Alimentació i podran transmetre tot el que van aprenent entre els seus iguals i familiars. Per finalitzar el projecte els joves planificaran i realitzaran dues accions d’Aprenentatge Servei: un estand de sensibilització dins de l’hipermercat de l’Alcampo Sant Boi i unes olimpíades per a les famílies dels treballadors de l’Alcampo Sant Boi.

Els treballadors de l’Alcampo Sant Boi així com les seves instal·lacions seran una peça clau dins del projecte, ja que col·laboraran impartint tallers i organitzant visites guiades al l’hipermercat, entre d’altres. També farem servir la nova app que ha creat Alcampo La Vida Azul per ajudar-nos a menjar millor, moure’ns i cuidar-nos més.

La Fundació Alcampo per la Joventut

La Fundació Alcampo per la Joventut va néixer l’any 1996 a França i l’any 2011 va fer el salt a altres països, entre els quals es troba Espanya. La Fundació té com a objectiu fer realitat el compromís de millorar la qualitat de vida d’infants i joves que resideixen a les comunitats i zones on Alcampo està present i ho fa proporcionant mitjans econòmics a entitats que vetllen pel benestar dels més petits i joves i que treballen en projectes vinculats a l’alimentació i a la salut.

Des que es va posar en marxa al novembre de 2011, la Fundació Alcampo per la Joventut ha donat suport a 51 projectes, als quals ha aportat 558.390 € i d’aquesta manera ha contribuït a millorar la qualitat de vida de més de 9.588 infants i joves a tot Espanya.

Des de la Fundació Marianao volem agrair la confiança que  la Fundació Alcampo per la Joventut diposita en nosaltres i el seu suport econòmic que ens permetrà arribar a molts joves i moltes famílies del nostre territori.