El passat 26 de juny, la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) va celebrar el desè aniversari. Des dels inicis, el projecte s’ha construït amb una mirada comunitària que caracteriza l’ecosistema educatiu de la Fundació. 

Aquesta idea ha permès oferir un acompanyament socioeducatiu i incorporar altres iniciatives i projectes de lleure i participació social que  donen sentit d’una forma holística i integrada a la seva intervenció i la complementen, i que culmina darrerament amb un pas més: constituint-se com a Escola de Noves Oportunitats.

Aquesta setmana s’ha celebrat una dècada de treball, d’esforç conjunt i de molts èxits aconseguits. En un acte molt emotiu celebrat a la Fundació Marianao, s’han reunit diferents representants institucionals – com per exemple de l’Ajuntament de Sant Boi, de Justícia i dels Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat -; representants dels centres educatius; les famílies, alumnes actuals i exalumnes, així com educadors i educadores que han passat per la fundació. “La seva assistència és un testimoni del suport i compromís amb aquest projecte tan important per a la nostra comunitat, i ens recorda que és una gran família”, ha remarcat Juanmi Gómez, exalumne de la UEC i presentador de l’acte.

El coordinador de l’Escola de Noves Oportunitats, Adrià Garcia, explica que va ser un acte colpidor, perquè van venir joves de pràcticament tots els cursos: “Els que no han pogut venir s’han excusat per motius laborals, cosa que és bon senyal”

La UEC ha esdevingut un projecte que ha posat al centre de la seva existència els protagonistes, és a dir, els joves, i per això la seva presència és tan important per a l’equip: “No hem tingut un altre objectiu que oferir oportunitats als joves, especialment a aquells que no ho han tingut fàcil i que han sabut aprofitar-les per transformar el seu procés educatiu, personal, familiar, social; en definitiva, el seu procés de vida”.

També ha destacat la bona rebuda per part de les institucions públiques, amb la presència, entre altres, de Maria Valencia, 3a tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutat Cohesionada; d’Albert Grau, director dels Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat; i de Lourdes Sotelo, inspectora del municipi, a més de l’àmplia representació dels diferents instituts.