Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Marianao s’han trobat amb l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i regidors del consistori, per compartir amb ells què pensen de l’institut, el barri i la ciutat. En un acte que ells mateixos han organitzat, els nois i les noies han llegit un manifest i han volgut obrir un diàleg al voltant de les principals qüestions que els preocupen en relació amb el seu entorn més immediat. La salut mental, l’educació emocional o l’assetjament escolar han estat algunes de les qüestions de les quals més s’ha parlat.

A l’alcaldessa, Lluïsa Moret, l’acompanyava Alba Martínez, tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora; Marc Aguilà, regidor de Joventut; Cristina Muñoz, regidora de barri de Marianao, i Dani Martínez, regidor de Participació Ciutadana. A més, a l’acte també ha participat la directora de l’Institut, Fina García.

Els joves fan propostes per millorar el seu institut, barri i ciutat.

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Marianao participa en el programa Crèdits de Participació a l’Institut, una iniciativa que té l’objectiu de fomentar la participació i l’anàlisi crítica en relació amb el seu institut, el barri i també la ciutat.

Dinamitzadors de la Fundació Marianao duen a terme quatre sessions en horari escolar amb els grups classe per abordar a partir de dinàmiques de grup què és la participació i fer un exercici de diagnòstic de la seva realitat més propera. Després de realitzar les quatre píndoles formatives, al voltant d’una vintena de nois i noies han seguit trobant-se a la Fundació Marianao per donar continuïtat al procés i organitzar l’acte de trobada amb els membres de l’Ajuntament.

Precisament, la continuïtat d’aquest procés i la vinculació a Esfera Jove de la Fundació Marianao és un dels objectius principals per a l’equip dinamitzador de l’entitat. Per això, es faciliten espais i suport perquè els joves puguin dur a terme les iniciatives autogestionades que desitgin.

Els joves que han participat en aquesta edició dels Crèdits de Participació als Instituts es troben cada dimarts i divendres a la Fundació Marianao per treballar en iniciatives de millora de la seva realitat i també per programar activitats que donin resposta als seus interessos i a la voluntat de compartir coneixements entre ells. En aquesta línia, el proper 2 de maig, Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar, organitzaran tallers de sensibilització i educació emocional oberts a altres joves de la ciutat.

Fotos: Esther Coscojuela / Ajuntament de Sant Boi.