Alguna vegada t’has preguntat què es troba una persona quan surt de la presó? La presó allunya, silencia i estigmatitza. Des del Projecte David de la Fundació Marianao acompanyem persones privades de llibertat, les assessorem legalment i donem suport en el seu retorn a la societat.

Creiem fermament en cadascuna de les persones a les que acompanyem i en la seva capacitat per poder refer la seva vida, però sovint ens trobem amb un rebuig cap aquest col·lectiu tan estigmatitzat. En aquest context, volem apropar la realitat de les persones preses a Sant Boi, el poble que les ha vist néixer i créixer i on ara volen reconstruir la seva vida.

Amb motiu del 25è aniversari del projecte volem organitzar una exposició al Centre d’Art Can Castells amb obres artístiques creades a partir del material que tenim recollit d’aquests anys: disposem d’escrits, cartes i dibuixos fets per les persones amb les que treballem. 

Ens agradaria que artistes voluntàriament realitzin una obra artística inspirada en aquests materials i també oferim la possibilitat de mantenir una trobada amb les persones al centre penitenciari. Ens agradaria que la persona privada de llibertat i l’artista puguin viure un procés creatiu que doni com a resultat una obra que interpel·li a les persones entorn a la situació de les persones preses. 

Des de la Fundació Marianao estem fent tot el possible per cercar recursos econòmics per poder assumir les despeses de material que impliquen les obres artístiques, així com les despeses de desplaçaments al centre penitenciari, si fos necessari. 

Si t’engresca el projecte, ens encantaria comptar amb tu! 

Envia’ns un correu a voluntariat@marianao.net i ens posarem en contacte amb tu!