Un any més, a la Fundació Marianao hem commemorat el Dia de les Dones, una data imprescindible per reivindicar els drets de les dones. Enguany, i malgrat viure una situació marcada pel Covid-19, els col·lectius d’infants, joves, adults i gent gran de l’entitat han participat de forma activa en activitats que han fomentat la reflexió i l’anàlisi crítica sobre els estereotips de gènere, el paper de la dona a l’esfera pública, les desigualtats o la vulneració dels drets de les dones, entre d’altres qüestions.

L’entitat també s’ha sumat a la campanya #LaMevaReferent, impulsada per l’Ajuntament de Sant Boi i que ha animat la ciutadania a pensar i identificar les dones que, a nivell personal, ens han ajudat a mirar i a entendre què significa habitar el món des de la qualitat de ser dones. #LaMevaReferent ha volgut identificar aquestes dones, reconèixer-les com influència poderosa en les vides dels santboians i santboianes i omplir les xarxes socials amb testimonis.

També en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Boi, el grup Street Art Jove, vinculat al programa de participació juvenil de la Fundació Marianao, ha realitzat una intervenció artística en un dels bancs de la plaça de Mercè Rodoreda. A més de pintar-lo de color lila, han escrit la frase “Seguimos aquí”, inspirades per l’activista feminista Bebi Fernández i per reivindicar el seu compromís en la lluita pels drets de les dones.

El compromís per la igualtat a la Fundació Marianao

Des de l’any 2009, la Fundació Marianao compta amb la Comissió d’Igualtat, que vetlla per l’assoliment d’una mirada feminista a l’entitat, implementant plans d’igualtat i accions que promoguin els drets de les dones a l’organització i a la societat en general. La Comissió d’Igualtat està formada per treballadors i treballadores de totes les àrees de l’organització.