Prop d’un centenar de persones van assistir el passat 21 de novembre a Cal Ninyo per celebrar el dia del voluntariat a Marianao. Una gala alegre i emotiva en la qual van participar persones voluntàries a més de participants, treballadores i simpatitzants de l’entitat.

A la Fundació Mariano apostem per un model de voluntariat centrat en les persones, per això durant l’acte vam donar la veu a persones voluntàries que van compartir amb nosaltres el seu testimoni. Manoli Prada, voluntària de l’escola popular d’adults Suma, va conduir una taula rodona d’experiències on vam conèixer l’experiència del Cristian, voluntari del programa d’oci alternatiu VPK, que va explicar com va començar a participant i ara hi col·labora com a voluntari i tallerista d’activitats, i Anabel Pérez, dinamitzadora de VPK, que va destacar la importància del voluntariat per fer possible el projecte.

També vam conèixer el testimoni de la Xiomara Vásquez, que fa uns mesos que ha començat a ser voluntària a l’Espai familiar Caliu i que des de ben jove ha estat implicada en molts projectes que l’han permès conèixer realitats molt dures, tant en el seu país d’origen, Colòmbia, com aquí a Catalunya. En les seves paraules “ser voluntària forma part del meu dia a dia, si no ho faig, trobo que em falten coses”.

D’altra banda, Joan Mañas va parlar en representació del Grup Benviure des del qual amb l’acció voluntària i el compromís de les persones que el formen es preocupen pel nostre entorn, ciutat i comarca i treballen per aconseguir una ciutat més humana, justa i habitable. El testimoni del Joan ens va fer veure que junts podem arribar més lluny.

També ens van acompanyar i ens van dedicar unes paraules el president de la Fundació Marianao, Xavi Pedrós, la regidora d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Boi, Laura Solís i el  Director General del Departament d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Bernat Valls.

Moltes gràcies a totes les persones que ens van acompanyar durant l’acte i, molt especialment, gràcies a totes les persones voluntàries que fan possible que construïm un món millor, més just, humà, fratern i solidari.