En el marc del Dia Mundial de la Salut i de l’Activitat Física, Marianao Té Cor impulsa la Setmana de la Salut al barri: de l’1 al 10 d’abril s’organitzen activitats gratuïtes i de promoció de la salut per a totes les edats.

Sortides a la natura, tallers d’arteràpia, nutrició o un cinefòrum per parlar de sexualitat, són algunes de les activitats que s’han proposat per omplir de contingut els deu dies que durarà la programació que té per objectiu la promoció dels hàbits de vida saludable entre la ciutadania de Sant Boi de Llobregat.

En aquesta edició, les entitats i organitzacions que participen són l’Ajuntament de Sant Boi, Cultura als barris, Central Parc, DID associació, Espai Lúdic, Fundació Marianao, Institut Marianao, Les Muses, Sant Boi en Positiu, Semilla de Trigo, Tots Som Santboians.

La Setmana de la Salut és una activitat liderada pel programa de desenvolupament comunitari Marianao Té Cor, que s’impulsa des de l’any 2017 i que compta amb la col·laboració d’entitats i organitzacions del barri Marianao.

Treballem amb els instituts: tallers de prevenció del consum de drogues

A banda de la Setmana de la Salut, des de Marianao Té Cor també s’estan duent a terme sessions de prevenció del consum de drogues amb joves d’entre 12 i 16 anys. Des del projecte Ariadne, l’equip professional de la Fundació Marianao en l’àmbit de les drogodependències, està realitzant un programa de sis tallers amb tot l’alumnat de l’ESO de l’Institut Marianao per donar eines perquè puguin prendre decisions des de la informació i puguin afrontar amb major seguretat les diferents situacions que es puguin presentar en relació amb el consum en espais d’oci.

Amb aquesta intervenció es pretén fomentar la reflexió crítica sobre el consum de drogues, augmentar les capacitats personals a l’hora de gestionar un possible consum de drogues així com potenciar el lleure saludable i donar a conèixer els recursos de què disposa la ciutat en l’àmbit de la prevenció i de la promoció de la salut.

Aquesta acció l’ha impulsat la comissió Detecció i Prevenció del Grup d’Acció Comunitària de Comunitat Saludable del procés comunitari Marianao Té Cor.