El Club Social Marianao inaugura una exposició d’art col·lectiva al Can Castells Centre d’Art de Sant Boi de Llobregat. L’exposició compta amb una vintena d’obres artístiques de diversos autors que alhora són participants del Club Social Marianao. “Al Club hi ha moltes persones amb inquietuds i habilitats artístiques, sobretot en l’àmbit de la pintura. A Marianao han participat a tallers i han produït moltes peces, però mai fins ara les havien exposat”, comenta la Diana González, educadora del projecte. “De forma espontània va sorgir la idea d’organitzar una exposició i mostrar a la ciutadania una selecció de les millors obres de 6 autors i autores”.

Una exposició que no han volgut vincular amb la salut mental: “Sovint, des del Club Social Marianao reivindiquem la salut mental per lluitar contra l’estigma però, en aquesta ocasió, hem preferit ometre-ho i parlar d’obres realitzades per ciutadans i ciutadanes de Sant Boi, sense especificar res més.”

L’acte d’inauguració tindrà lloc el dimarts 24 de maig a les 17 hores, al jardí del centre d’art, i comptarà amb música en directe, testimonis dels autors, un refrigeri gentilesa de la cooperativa de supermercats Consum i moltes més sorpreses.

L’exposició es podrà visitar fins al 22 de juny al CCCA (carrer Lluís Castells, 16 de Sant Boi de Llobregat).

Al costat de les persones amb problemes de salut mental

Les persones amb problemes de salut mental sovint pateixen situacions d’aïllament involuntari i no gaudeixen plenament del temps d’oci. Per canviar això, des del Club Social Marianao dinamitzem espais d’oci i lleure amb l’objectiu que les persones que hi participen millorin la seva qualitat de vida i participin a la comunitat.

Tallers de cuina, arts, hort, futbol, informàtica o sortides de cap de setmana són algunes de les activitats que s’impulsen des del Club. Activitats que es realitzen en espais comunitaris per contribuir a lluitar contra l’estigma de la malaltia mental a la comunitat.

A més de les activitats d’oci i lleure, des de la Fundació Marianao també oferim acompanyament i suport individualitzat a totes les persones que participen al programa de salut i treballem conjuntament amb elles un pla de treball per promoure el desenvolupament de l’autonomia, l’empoderament i la integració social.