Des de l’any 2008, el programa Esfera Jove de la Fundació Marianao entra a les aules de l’institut públic del barri per promocionar la participació de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i contribuir al fet que els joves esdevinguin ciutadans de ple dret. Cada any, més de 150 joves participen en aquestes sessions de formació en competències participatives que culminen en l’organització d’una activitat autogestionada pels mateixos joves alumnes i que té un impacte directe sobre la seva realitat més propera.

Aquest curs, l’alumnat de 3r d’ESO ha treballat per fer un anàlisi de les mancances i necessitats que troben a l’institut, el barri i la ciutat en l’àmbit de l’oci i la cultura. A partir d’aquesta detecció, els joves han elaborat propostes que han volgut fer arribar al consistori.

Per això, a més de comptar amb la directora de l’institut Marianao, Fina García, es va convidar també l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, la tinenta d’alcaldia, Alba Martínez, el regidor de Projectes Europeus, Transparència i Joventut, Marc Aguilà, el regidor de Noves formes de participació, Daniel Martínez, i la regidora del barri de Marianao, Cristina Muñoz, a un acte per presentar, compartir i debatre amb ells les idees i propostes de millora del barri i la ciutat que han treballat prèviament durant les sessions del curs.

Una trobada que s’ha valorat molt positivament, tant per part de l’alumnat i el centre educatiu, com per part de la comitiva de l’Ajuntament.

Esfera Jove: promoció i formació per a la participació i el lideratge juvenil

Esfera Jove és el programa de participació juvenil de la Fundació Marianao i ofereix a joves d’entre 14 i 25 anys espais de trobada, relació i també de formació per apoderar-se i liderar iniciatives que millorin la ciutat.

El programa capacita els joves perquè impulsin iniciatives de transformació social i millora de la seva comunitat, amb autonomia i llibertat. El resultat final és la constitució de col·lectius de joves voluntaris que s’organitzen i desenvolupen projectes socials que reverteixen i enforteixen la comunitat.

La iniciativa Crèdits de Participació als Instituts porta l’equip de dinamització de la Fundació Marianao a les aules de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Marianao per realitzar 4 tallers perquè l’alumnat s’endinsi en el món de la participació i s’impliqui en la millora del seu entorn. Una formació que culmina amb una experiència pràctica que té un impacte directe a l’institut i que dissenyen, lideren i dinamitzen els mateixos joves.