En els darrers anys, administracions públiques i entitats socials s’han apropat a nosaltres per conèixer els elements d’èxit del nostre model de treball comunitari. Les experiències de participació social, lideratge i autogestió juvenil, com el programa d’oci alternatiu Venta Pa’Ká o Esfera Jove, han despertat interès en el sector social, així com l’acció comunitària inclusiva que caracteritza totes les nostres actuacions i metodologies.

Per tal de posar el nostre coneixement i experiència al servei de tothom, des del programa de consultoria de la Fundació Marianao acompanyem organitzacions i administracions que volen millorar les seves polítiques d’inclusió, participació juvenil i desenvolupament comunitari. Formem professionals, dinamitzem processos i acompanyem plans estratègics a partir de la nostra experiència pràctica i el bagatge de més de 30 anys d’acció socioeducativa i desenvolupament comunitari.

En aquest sentit, recentment hem creat TandemMarianao, una aliança amb la cooperativa Tandem Social per reforçar la nostra proposta de valor i multiplicar el nostre impacte. Tandem Social és experta en l’acompanyament a projectes i processos transformadors en els àmbits econòmic, social,  ambiental, educatiu i cultural. Des d’aquesta aliança estratègica, oferim serveis de consultoria estratègica, acompanyament i formació per impulsar nous projectes i polítiques d’acció comunitària inclusiva i de treball amb joves, tant a nivell local com internacional. Addicionalment, som proactives en la generació de solucions innovadores que donin resposta als reptes del context i del sector. 

Quins projectes estem acompanyant des de la consultoria?

Estem aportant la nostra metodologia pedagògica a Empowering 4 Inclusion, un projecte per erradicar el racisme, la xenofòbia i altres formes de discriminació i, en particular, la islamofòbia i l’antigitanisme, a 19 municipis de Catalunya. Amb la nostra metodologia, estem empoderant més de 2000 joves perquè esdevinguin agents de lluita contra la discriminació i fomentin la convivència intercultural a la comunitat a la qual pertanyen. Un projecte de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya en aliança amb l’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT) i Tandem Social.

Paral·lelament, treballem amb el Govern d’Andorra per implantar un programa d’oci alternatiu al principat. Després de setze anys impulsant amb èxit el programa d’oci alternatiu Vente Pa’Ká a Sant Boi de Llobregat, des de la Fundació Marianao compartirem el nostre bagatge i experiència amb el país veí i els acompanyarem perquè puguin replicar la iniciativa d’oci alternatiu i saludable alhora que fomenten la participació i el lideratge juvenil.

També, amb l’Agència Catalana de Joventut estem formant tècnics i regidors de joventut de municipis catalans en l’àmbit de la participació juvenil: des de la Fundació Marianao els assessorem a l’hora d’abordar els reptes dels seus territoris . Fins avui, hem acompanyat més de 70 municipis de Catalunya perquè millorin les seves polítiques de participació juvenil.

A més, acompanyem entitats socials en processos de reflexió estratègica i pedagògica, en els àmbits de la governança o l’elaboració de projectes educatius de centre.

Aquests són només alguns exemples d’entre les més de 15 iniciatives i projectes que estem acompanyant arreu de Catalunya.

Vols comptar amb nosaltres?

Som especialistes en acció comunitària, participació juvenil i gestió d’entitats. Si tens un repte entre mans a la teva organització, escriu-nos a consultoria@marianao.org i començarem a caminar al teu costat.

 Més informació aquí.Amb el suport i finançament de: