El programa d’oci alternatiu Vente Pa’Ká ha celebrat la 16a edició reprentent la presencialitat de totes les seves activitats després de dos anys amb una programació que s’ha vist alterada per les mesures de seguretat sanitària derivades de la pandèmia. En aquesta ocasió, s’han pogut organitzar la totalitat de tallers culturals, les lligues esportives i també les activitats extraordinàries.

Més de 570 joves d’entre 15 i 35 anys han participat en tallers gratuïts de tot tipus: bachata, salsa, defensa personal per a dones, taller de poesia o body painting, entre d’altres. També s’ha celebrat la lliga de Futsal amb 10 equips i com activitat extraordinària, un torneig de futbol femení que ha estat un èxit de participació més de 40 noies.

Participació, lideratge i autogestió

Vente Pa’Ká és un programa liderat per joves: compta amb un equip dinamitzador format per 5 persones i un grup motor de 23 persones voluntàries que lideren algunes de les activitats que s’organitzen. En aquesta edició, els joves voluntaris han organitzat un escape room per participar en equips.

El proper divendres 27 de maig, Vente Pa’Ká tornarà amb més activitats durant sis caps de setmana més abans de les vacances d’estiu.


Persones d’arreu de l’estat espanyol ens visiten per conèixer l’experiència de Vente Pa’Ká

A banda dels tallers i activitats, el divendres 19 de febrer vam acollir un grup de participants del Curso de Mediadores organitzat per l’entitat Abierto Hasta el Amanecer (Gijón, Astúries), format per joves, tècnics d’entitats i de l’administració i persones d’arreu de l’estat espanyol amb interès per impulsar iniciatives d’oci alternatiu als seus territoris. La visita va servir perquè el grup conegués in situ l’experiència del projecte.