Aquest mes de maig, els participants del projecte d’oci comunitari, persones adultes amb problemes de salut mental, han viscut experiències inoblidables a través del futbol: hem viatjat a Roma per participar al mundial de salut mental Dream World Cup 2018, hem estat els campions de la segona divisió de la Lliga Esport i Salut i hem celebrat el 2n Torneig de Futbol 7 amb joves de Marianao i participants de diferents recursos de salut mental! 

Viatgem a Roma per participar al mundial Dream World Cup 2018

El passat mes de maig jugadors de la Lliga Esport i Salut de la xarxa de Clubs Socials de Catalunya van participar al mundial Dream World Cup 2018 celebrat a Roma entre el 13 i el 16 de maig. Es tracta d’un campionat de futbol sala i salut mental en el qual participen equips de tot el món formats per persones amb problemes de salut mental.

L’equip que va viatjar en representació de la selecció espanyola el van formar els següents jugadors: Juan Antonio i Enrique Herráez (Club Social Marianao). Com a equip tècnic i de suport va acompanyar-los el Cristian de Marianao.

Malauradament l’equip no  va poder aconseguir el títol de campió perquè va quedar eliminat contra Perú per 5-8. Durant la fase de grups van jugar contra Argentina (2-1, victòria), França (11-3, victòria ) i Japó (3-7, derrota). 

La participació al mundial de Roma ha estat una experiència molt enriquidora: d’una banda, pel fet de participar en un torneig de futbol sala d’aquestes dimensions i característiques amb un equip amb persones de diferents entitats socials així com per la convivència i el viatge a una ciutat de l’estranger. D’altra banda, també destaquem l’intercanvi d’experiències sobre esport i salut mental amb jugadors i equips tècnics d’altres països.

El Social Club Santboià, campió de la lliga!

El Social Club Santboià és l’equip de futbol 7 del Club Social Marianao, un projecte d’oci comunitari per a persones adultes amb malalties de salut mental, i enguany ha estat el campió de la segona divisió de la Lliga Esport i Salut. A més, el nostre company Enrique Herráez ha estat el màxim golejador de la categoria i també hem estat l’equip menys golejat. 

La lliga la componen 2 divisions amb 14 equips, amb més de 200 jugadors. Una competició que es va iniciar el passat 14 de novembre de 2015 i on es disputen 7 partits cada 15 dies. La Lliga de Clubs Socials, que des d’aquesta temporada es diu Lliga Esport i Salut, té un caràcter inclusiu, a l’incloure jugadors amb i sense problemes de salut mental. 

2n Torneig de Futbol 7 Club Social Marianao 

El passat dilluns dia 28 vam celebrar el II Torneig de Futbol 7 Club Social Marianao a l’estadi Joan Baptista Milà, del FC Santboià. Un torneig que reuneix joves participants de projectes formatius de la Fundació Marianao i adults vinculats a serveis de salut mental, tant de Sant Boi com d’altres municipis, com el CAEM de Santa Coloma de Gramenet, el Club Social Pol Positiu de la Fundació 3 Turons o el Club Social Aixec, tots dos de Barcelona. 

L’objectiu d’aquest torneig és trencar els estigmes que encara arrosseguen les persones que tenen malalties de salut mental i gaudir d’un matí de futbol sense etiquetes. 

L’equip guanyador del torneig va ser Pol Positiu, actual campió de la primera divisió de la Lliga Esport i Salut de Futbol Sala. Darrere d’ells i com a segon classificat va quedar el CAEM de Santa Coloma de Gramenet i com a tercers classificats, el SC Santboià del Club Social Marianao, que com ja sabeu han estat els campions de la segona divisió de la Lliga Esport i Salut.