Ja coneixíem el Pateh perquè participava com a voluntari al taller de reciclatge d’ordinadors de Marianao quan es va quedar sense feina. “Em vaig quedar a l’atur i vaig començar a participar al club de feina, però no n’aconseguia cap… sobretot pel problema de l’idioma. La situació era molt difícil.” “A Gàmbia mai havia anat a l’escola. Quan vaig arribar aquí no podia reconèixer què és una lletra a, una b, una c…”. 

Des de Marianao hem donat suport al Pateh perquè davant d’aquesta situació difícil i de molta incertesa pogués cobrir les necessitats bàsiques i accedir a formacions: va començar a anar a classes de castellà i català i va fer un curs de formació professional amb pràctiques a una empresa. “Recordo com m’ho passava de malament mentre feia el curs: havia de treballar al camp, venir a Marianao ràpid amb la bici, després a casa… I al final molt bé, tot va sortir molt bé, sempre han confiat en mi”. 

A través de les pràctiques, el Pateh ha aconseguit una feina a Leroy Merlin. “Ara ja fa 8 mesos que treballo i he pogut llogar un pis per a mi sol, per poder estar tranquil, un pis que és meu.” 

Com amb el Pateh, cada any acompanyem persones que es troben en processos actius de cerca de feina i treballem per afavorir la integració en el mercat de treball d’aquelles persones que tenen més dificultats per accedir-hi. Treballem, sobretot, perquè idenitifiquin i facin valer les seves competències transversals. 

“Venir a Marianao m’ha ajudat molt per ser més positiu, els dies que estava més trist venia aquí i només parlar una estona ja era com néixer de nou.” “Ara estem mirant de tramitar l’agrupació familiar per portar a Sant Boi la meva dona i el meu fill”.