L’associació d’empreses Sant Boi Empresarial, amb el suport de la Fundació Marianao, l’Ajuntament de Sant Boi, Nottopic i el Parc Sanitari de Sant Joan de Deu ha organitzat una jornada centrada en l’Economia del Bé Comú, un sistema de gestió per valors aplicable a qualsevol empresa independentment del tipus d’activitat i dimensió.

La jornada ha tingut com a objectiu posar de relleu el paper  de les administracions locals, empreses i entitats del territori i que totes poden contribuir cap a un canvi de model econòmic més responsable, equilibrat i just a la vegada que generador de prosperitat.

L’iniciador d’aquest moviment, escriptor, economista, pensador sobre societat i professor d’economia en diverses universitats, Christian Felber, ens ha explicat com mitjançant la metodologia del Balanç del Bé Comú les empreses poden alinear la seva forma de treballar amb els valors que promou aquesta iniciativa. Aquesta metodologia es converteix en una eina de seguiment i millora contínua per a les organitzacions i suposa una nova manera de mesurar el seu èxit, mostrant la seva contribució al bé comú. El professor assegura que “canviant les regles del joc pondríem posar en sintonia els valors de la societat amb les lleis del mercat” i recalca que “l’Economia de Bé Comú no es l’única alternativa, hi ha altres models econòmics a l’alça: l’economia circular, rendiments decreixents, banca ètica,… des de fa dècades es palpa la necessitat d’un canvi de model econòmic”. 

L’acte ha estat moderat per Imma Pérez directora de Nottopic – consultoria en RSC, comunicació estratègica i xarxes, la qual ha subratllat la importància dels nous models econòmics, que no son cap moda passatgera i que han arribat per quedar-se.  Ha volgut remarcar que “Hi ha molt que guanyar i poc per perdre” i que “La creació d’una economia bona per tots amb la implicació de cada vegada més persones és realment possible”. 

A la taula rodona Chistian Felber ha estat acompanyat per la presidenta de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú, Montse Junyent; el president de Sant Boi Empresarial, Francesc Giménez que ha afirmat que “No hi ha ninguna empresa en la que els seus treballadors siguin feliços que vagi malament”; el director de Fundació Marianao, Josep Torrico que ha destacat que “tots necessitem una gran dosis de generositat, és el medi de millora de les nostres associacions i del nostre entorn” i que “afortunadament estan augmentant les relaciones entre el tercer sector i la empresa, absolutament necessari”; també ha estat present el primer Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, José Ángel Carcelén que ha afirmat que “seria bo definir de manera compartida el nostre índex del Bé Comú local en una ciutat con Sant Boi”.