El passat 11 de maig, la Xarxa de Voluntariat de Sant Boi de Llobregat va celebrar els  10 anys de vida. Creada a finals de 2013, la xarxa s’ha consolidat com un espai de relació i col·laboració entre entitats i organismes que duen a terme diferents activitats i projectes amb el suport de persones voluntàries de la ciutat.

Actualment, la Xarxa de Voluntariat està formada per diverses entitats: Fundació Marianao, Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Germanes Hospitalàries, Iniciatives Solidàries, PES Sant Boi, Cuidando de Ti, Tots Som Santboians, Càritas, Aliments Solidaris, Creu Roja, Ocioteka i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. A més, la xarxa està oberta a noves entitats de la ciutat que vulguin sumar-s’hi i contribuir a aquest projecte solidari.

La celebració va ser una trobada significativa que va permetre donar a conèixer la situació actual de la Xarxa de Voluntariat, rememorar els èxits aconseguits durant el seu recorregut i establir un full de ruta per als pròxims anys. Es va ressaltar i valorar la rellevància de la tasca que desenvolupen les persones voluntàries,  punt clau per a la cohesió social i el suport comunitari.

Amb més de 80 assistents, l’esdeveniment també va comptar amb la presència de l’alcaldessa Lluïsa Moret, la tinenta d’Alcaldia d’Igualtat Maria Valencia, i Salut González, regidora de Salut Pública i Salut Comunitària. La seva presència va reforçar el compromís institucional amb el voluntariat i el reconeixement a la feina desinteressada de tants ciutadans i ciutadanes.

Aquesta celebració no només va servir per mirar enrere, sinó també per mirar endavant amb optimisme i determinació. La Xarxa de Voluntariat de Sant Boi continua compromesa amb la seva missió de promoure la solidaritat i el suport mutu entre els veïns i veïnes de la ciutat, treballant conjuntament per construir una comunitat més justa i inclusiva.