L’Obra Social La Caixa va entregar el passat 17 d’abril els premis anuals a la ‘Innovació Social’ a deu projectes d’entitats socials espanyoles “transformadores”. L’entrega dels premis s’ha celebrat en un acte presidit per la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat a Barcelona. La Fundació Hàbitat3 ha rebut l’accésit d’un dels premis pel seu projecte residencial per a persones amb problemes de salut mental que desenvolupa al Baix Llobregat en xarxa amb la Fundació Marianao i Cuina Justa.

Els Premis La Caixa a la Innovació Social doten de 15.000 euros a cada guardonat, i 5.000, a cadascun dels quatre accésits, entitats que actuen a les províncies de Barcelona, Madrid, Lleida, Múrcia, Màlaga, Sevilla, la Corunya, Lugo, Segòvia i Biscaia, i a les quals han reconegut d’entre les 643 candidatures que van rebre.

El projecte premiat, i que porta a terme la Fundació Hàbitat3, Fundació Marianao i Cuina Justa, pretén aconseguir pisos de lloguer a preus assequibles i assegurar-ne l’ús i en bona convivència amb la col·lectivitat i llogar aquests pisos a persones amb dificultats de salut mental, per tal que hi pugin viure de manera autònoma, individual o compartida.