Transformar la societat a cop de pedal. Amb aquest objectiu els premis Bicimpuls de l’AMB arriben a la seva 5a edició i el 25 de gener s’ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a les instal·lacions de Wallnwood.

Enguany s’han presentat 14 candidatures d’empreses amb caràcter social i associacions amb projectes que fomenten l’ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona. El lliurament ha estat un esdeveniment festiu en què l’AMB fa un reconeixement a les entitats i els projectes que lideren la promoció de la bicicleta en la mobilitat quotidiana al territori metropolità.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, va ser l’encarregat de lliurar els premis, que consisteixen en un diploma de reconeixement i un premi econòmic de 3.000 euros per al guanyador de cada categoria, que s’haurà de destinar íntegrament a fer les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

Dels 14 participants hi ha hagut quatre guanyadors i un accèssit:

  • La Bicicleta. Un món de possibilitats: iniciativa que vol facilitar recursos i coneixements a dones migrants o amb risc d’exclusió social per accedir als cursos de l’entitat Biciclot SCCL per aprendre a anar en bicicleta i poder accedir a l’ampli ventall de beneficis i possibilitats que aporta la bicicleta i el seu ús quotidià.
  • L’Arriera. Distribució ecològica: projecte de l’Associació l’Henbici centrat en la ciclologística a l’Hospitalet de Llobregat, que pot assolir els reptes de l’últim quilòmetre sostenible per reduir l’impacte ambiental de l’entrega de mercaderies i alhora reforçar els circuits curts de consum des de l’economia social.
  • Aula taller de medi ambient: Biciboi, recuperació de bicicletes en situació d’abandonament: projecte formatiu de la Fundació Marianao, de segones oportunitats per a joves en situació d’alta vulnerabilitat i per a bicicletes considerades deixalles. Els joves, en reparar les bicicletes, n’allarguen la vida útil i les retornen a la comunitat. En paral·lel, els joves reben una nova oportunitat formativa després de patir situacions de fracàs escolar.
  • La Gran Ciclopedia Ilustrada: projecte de la il·lustradora Karin du Croo que recopila vocabulari, girs lingüístics, expressions i argot popular utilitzats al voltant de la bicicleta. Des d’una perspectiva humorística, la Ciclopèdia vol fer palesa una cultura en creixement permanent i divulgar-la.

Accèssit per al projecte Kidical Mass 2022 Barcelona del Bicicleta Club de Catalunya (BACC). La Kidical Mass és un esdeveniment global per engrescar mainada i adults en l’ús de la bicicleta i, alhora, reclamar la millora de la infraestructura ciclista i la pacificació dels carrers per promoure la mobilitat ciclista a la ciutat.

La cerimònia la va conduir l’actriu i coach en comunicació, Lali Feliu.