Joves de la Fundación Pioneros de Logronyo han visitat l’Espai Juvenil de la Fundació Marianao per conèixer la nostra experiència de treball amb el programa ESFERA Jove, una iniciativa que té l’objectiu de fomentar la implicació social i comunitària dels joves treballant perquè esdevinguin dinamitzadors i intervinguin en processos de transformació social.

Una seixantena de joves es van trobar a les nostres instal·lacions per dialogar i compartir mirades posant en valor el protagonisme dels joves en la implicació i la transformació de les seves comunitats.

Els joves de Marianao i de la Fundación Pioneros ja van compartir l’experiència de participar al projecte europeu Decide.te, una iniciativa que va tenir lloc a La Rioja el mes de setembre passat i que pretenia promoure espais de diàleg i participació juvenil en àmbits com la ciutadania, l’interculturalitat, la diversitat o l’ocupabilitat.

ESFERA Jove, apoderament i participació juvenil

Un total de 250 joves d’entre 14 i 25 anys de Sant Boi de Llobregat participen en aquest programa que té la formació com a eix vertebrador amb la finalitat d’apoderar-los perquè millorin el seu entorn, el seu barri i la seva ciutat. D’aquesta manera s’impulsa el seu protagonisme promovent-ne la capacitat de decisió, de lideratge i de dinamització del seu entorn.

ESFERA Jove està integrada per tres iniciatives: accions formatives en participació, un viver de projectes i un espai juvenil. L’acció posa de manifest que la dinamització juvenil és una forma d’intervenció socioeducativa que apodera als joves i els aporta valor. La generació d’autonomia, de lideratge i d’emprenedoria del jovent són elements que permetran construir una societat justa i solidària.