L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha destacat el projecte Marianao TéCor com “un model de treball comunitari que posa les persones en el centre per millorar la seva qualitat de vida des de la lògica de la suma d’esforços”. “Un projecte com aquest mostra que “, ha afegit.

El projecte té el suport de la Fundació Bancària “la Caixa” i de totes les administracions públiques: l’Ajuntament de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Aquest suport es va materialitzar, ara fa un any, amb la signatura d’un acord marc de col·laboració que també va ser subscrit per les principals entitats del barri com la Fundació Marianao, Tots Som Santboians, PES Sant Boi-Salesians, Associació DID, Espai Lúdic, Semilla de Trigo i el Complex Assistencial Benito Menni. 

Educació, convivència i salut

El projecte Marianao Té Cor és el resultat de la fusió de dos projectes anteriors d’intervenció comunitària. El treball en xarxa i la col·laboració entre institucions ha permès incrementar l’impacte de les accions realitzades en el territori, que se centren en l’educació, la convivència i la salut (amb projectes relacionats, per exemple, amb la promoció de la lectura, la motivació d’adolescents, l’oci saludable o la participació igualitària en les activitats festives.

Les persones assistents a l’acte, que s’ha celebrat al Palau de Marianao, han coincidit a fer una valoració molt satisfactòria de la feina realitzada durant els darrers dotze mesos, que han considerat un exemple de treball pel bé comú i la cohesió social.

49 recursos del territori implicats, 1500 persones participants

Des del punt de vista de les xifres, el darrer any 49 recursos del territori han col·laborat en la realització de 14 projectes comunitaris als quals han aportat la feina de 109 professionals especialitzats. En aquests projectes han pres part més de 1.500 persones.

Reptes de futur

Els principals reptes de cara al futur immediat seran incorporar el sector empresarial i el sector comercial a aquesta feina col·lectiva i promoure la implicació de més ciutadania en aquest projecte comunitari.