Com cada 23 d’abril, la plaça Joan N. Garcia Nieto, davant l’edifici principal de la Fundació Marianao, es va omplir d’activitat al llarg de tot el dia per celebrar la diada de Sant Jordi. Paradetes, tallers, un concert de coral i la valentia de persones grans i joves de sortir davant de tothom a recitar poemes i textos van marcar una jornada molt especial per a tothom.

La diada va començar a les 10 del matí, amb la instal·lació de paradetes de diferents projectes de l’entitat: un taller de punts de llibre per a la petita infància i racó de jocs per part de Caliu, una mostra d’artesanies i muntatge i proves funcionals de bicis per part dels joves de l’Aula Taller, un espai de sensibilització sobre violències masclistes dinamitzat per SJC dones, un punt de manualitats i intercanvi de llibres del Club Social i un espai de venda d’artesania elaborada per CIM – Jovinc.

La plaça es va anar omplint al llarg del matí gràcies a tots aquests projectes, i encara ho va fer més amb l’arribada de les dones del Col·lectiu Suma, que van llegir poesies i textos (alguns propis) davant de tothom. Mentrestant, des del projecte Pont van repartir l’esmorzar que havien preparat per a tothom i els joves de la UEC van començar el seu taller de clauers.

Un dels grans moments de la jornada va ser el concert de la coral de la Fundació, que va oferir un repartiment de conegudes cançons de cultura popular. A continuació, les persones que havien participat en el voluntariat per la llengua a través de parelles i trios lingüístics per practicar el català les darreres setmanes, van agafar l’escenari en un breu acte de cloenda.

Després d’un dinar de treballadores organitzat per l’equip de la Trailwalker, l’activitat es va reprendre a la tarda amb jocs, tallers i venda d’artesania amb el Casal infantil i juvenil. Finalment, els participants dels Marianao Florals, un certamen amb les categories de poesia, narrativa i dibuix ideat des d’Esfera Jove, van presentar les seves obres davant de jurat i públic com a cloenda d’una diada de Sant Jordi ideal, plena d’activitat i solidaritat i sense ni una gota de pluja.