Marianao Runs és el nom de l’equip de la Fundació Marianao que el passat cap de setmana del 6 i 7 d’abril va completar els 100 km de la Trailwalker d’Oxfam Intermón, una ruta que transcorre per la Via Verda de Girona, des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. I ho va fer en només 24 hores i quart. “No sabíem que el rècord de la Fundació era de 23 h. Si ho haguéssim sabut potser hauríem apretat una mica més i tot”, explica Mar Viniegra, una de les caminants.

“Evidentment, això no era l’important. Sinó aconseguir acabar i fer-ho amb bona companyia, que és el que va fer que fos una experiència tan positiva”. Amb la bona companyia, es refereix als altres caminants, Junami Gómez, Marta Garcia-Miguel, Xavi Valiente i Enric Fernández, i també als supporters que els van acompanyar: Alicia Guerrero, Bruno Ballús, Mònica Petit, Carmen González, Adrià Martínez, Víctor Martínez, Marta Vizcaíno, Carlota Garcia i Martina Cuadrillero.

“Hem d’agrair als supporters que ens ho van fer molt fàcil perquè a cada parada d’avituallament tenien jocs i dinàmiques preparades per nosaltres”, diu la Mar, que explica també que la marxa no va ser sempre fàcil, especialment en el quilòmetre 38, quan la Marta tenia el peu molt inflamat i l’Enric tenia mal al turmell. La Marta va poder seguir, però l’Enric va descansar uns quilòmetres i després es va reincorporar, tot i que no va poder arribar al final.

El cert és que els Marianao Runs havien entrenat ben poc – només un dia caminant 40 km -, cosa que els feia anar amb molta incertesa sobre si ho aconseguirien. El que sí que havien fet, però, són moltes activitats per recaptar fons per la Trailwalker, com el dinar popular del Rubrifolkum, que els havia cohesionat també com a equip, part fonamental de l’èxit de l’experiència: “El caliu, la bona energia i les bromes al final et donen quilòmetres”.

Els diners recaptats per Oxfam Intermón serviran per fer respondre a emergències humanitàries, com inundacions i sequeres, millorant l’accés a aigua segura i a condicions adequades d’higiene i sanejament i desenvolupant nous projectes que permetran a les persones més vulnerables adaptar-se als efectes del canvi climàtic i poder tenir una vida digna.