Cada any, la Fundació Nemesio Diez convoca uns premis amb l’objectiu de donar suport econòmic i estratègic a organitzacions que porten a terme projectes transformadors i lluiten per la millora de les condicions de vida de les persones en quatre grans àrees: educació, cultura, salut i esport. Aquest 2023, el reconeixement en la categoria d’esports ha estat pel programa de la Fundació Marianao d’oci nocturn alternatiu per a joves, el Vente Pa’Ka (VPK).

Fundada el 2014 per iniciativa de Valentín Diez Morodo amb la vocació de millorar les condicions de vida de la nostra societat, la Fundació Nemesio Diez ha valorat la feina que des del 2006 fa VPK amb les tres fases de sis caps de setmana que cada any organitzen els propis joves per oferir activitats gratuïtes i inclusives que faciliten que els joves s’apropiïn de la seva comunitat i treballin per a transformar-la.

Concretament, s’ha premiat la feina que es fa en l’àmbit esportiu, gràcies a activitats com les lligues mixtes de futbol sala, les de pàdel, les de bàsquet, les de voley, les de futbol Kings i Queens o els tornejos de futbol femení; exemples d’ofertes d’oci que afavoreixen la salut dels joves, així com la socialització, la integració i la capacitat d’autogestió.

L’ajuda econòmica que suposa aquest reconeixement ajuda el projecte a continuar treballant per esdevenir un model de referència en els processos de participació juvenil i a continuar oferint oci alternatiu gratuït al jovent de Sant Boi, que ja espera amb ganes la propera fase del VPK que s’iniciarà a finals de maig.