“Fem Camí” és un programa de mentoria social penitenciària que ofereix un acompanyament a les persones que han finalitzat la seva condemna per ajudar-los a reinserir-se a la societat, donant-los eines i recursos per reprendre una vida allunyada del que els havia portat a entrar en primer lloc.

L’objectiu és fomentar oportunitats socials i comunitàries a persones que surten de la presó i oferir-les suport en el seu procés d’inclusió a la comunitat, especialment a persones que tenen malaltia mental o consum de drogues.

Aquest projecte neix de la necessitat de fer aquest acompanyament de les persones vinculades al projecte David,  un servei d’atenció socioeducativa i jurídica que atén persones que es troben davant qüestions penals i/o penitenciàries i no coneixen els procediments i/o recursos per millorar la seva situació. 

Et necessitem!

És per això que cerquem persones que vulguin formar part del procés de mentoria posptenitenciària com a mentors. No es requereix cap formació, des de la Fundació t’oferim tots els recursos necessaris per fer que l’experiència sigui enriquidora per tu i per les persones que atenem.

A l’inici rebràs diverses formacions grupals, competències i estratègies per poder realitzar aquest acompanyament, a més de tenir, durant tot el procés, el seguiment individualitzat d’una professional per ajudar-te i acompanyar-te en el teu procés d’adaptació i en la mentoria.

L’objectiu és rebre acompanyament i suport emocional, competències per la vida, aprendre diferents factors de protecció i els recursos de la xarxa de l’entorn que tenim a la nostra disposició.

No hi ha un temps determinat per dedicar a la mentoria, ja que s’adaptaran els horaris en funció de la disponibilitat, però requereix certa dedicació per assistir a les formacions, realitzar activitats, respectar el temps d’adaptació que es necessiti i realitzar aquest acompanyament amb la persona mentorada.

Quin serà el teu paper?

Amb l’ajuda de l’equip del projecte, acompanyaràs a la persona mentorada en el procés d’integració a la societat i li proporcionaràs recursos i eines per la vida, a més de proporcionar coneixements i recursos per accedir al mercat laboral, adquirir un estil de vida saludable i construir una xarxa social i de suport positiva.

Encara tens dubtes?

Si vols saber com és el dia a dia de les trobades 1 a 1 amb la persona mentorada i l’experiència des dels dos punts de vista, llegeix el testimoni d’una de les primeres parelles de mentor-mentorat del projecte.

I si vols més informació, pots trucar-nos al 936 30 30 62 o enviar un correu a la Sara Pascual spascual@marianao.net.