Fer donatius a projectes i entitats del tercer sector com la Fundació Marianao té ara més incentius fiscals que mai. Des del gener d’aquest any, la nova llei va fer modificacions significatives en el règim fiscal de les organitzacions sense ànim de lucre i va facilitar la desgravació als donatius, augmentant fins al 40% el percentatge de deducció de l’IRPF.

El Consell de Ministres va aprovar aquesta llei llargament esperada per les entitats del tercer sector el passat mes de desembre, i ho va fer amb un ampli consens polític. La reforma inclou sis grans canvis en el camp del mecenatge:

  1. Augmenta del 35% al 40% el percentatge que es podrà deduir de la quota de l’IRPF per als donatius, tant per a persones físiques com jurídiques.
  2. S’amplia de 150 a 250 euros la quantia de les donacions considerades micromecenatge, que permeten un percentatge de deducció superior, del 80%.
  3. Es redueixen de 4 a 3 el nombre d’anys necessaris que cal donar a una mateixa entitat perquè la donació sigui considerada recurrència i s’augmenta el percentatge de deducció per a aquest tipus de donatius per a les persones físiques (del 40 al 45%) i jurídiques (del 40 al 50%).
  4. Possibilitat que les persones que facin el donatiu puguin rebre compensacions simbòliques com béns o serveis (sense superar el 15% del valor del donatiu, i amb un valor màxim de 25.000€).
  5. S’amplia la llista d’activitats econòmiques que poden gaudir de l’exempció: s’hi inclou la inserció sociolaboral per a persones en risc d’exclusió social, la formació professional a persones amb altes capacitats o la defensa dels animals, entre altres.
  6. També s’actualitza el concepte de donatiu, considerant com a donació en espècie la prestació de serveis d’assessoria o consultoria, la cessió d’espais de publicitat en mitjans de comunicació o la cessió d’ús de béns immobles que les entitats beneficiàries hagin rebut de forma gratuïta.

Si vols aprofitar aquests beneficis fiscals i fer una donació a la Fundació Marianao per ajudar-nos a millorar Sant Boi, pots fer-ho clicant aquí.