Queden poques setmanes per la Trailwalker, la marxa esportiva de 100km que organitza Oxfam Intermón per destinar els beneficis a causes solidàries, i des de la Fundació Marianao estem recaptant diners per formar-ne part. Una de les formes en què ho hem fet ha estat organitzar un dinar popular a les Cases del carrer Miquel el dissabte, 2 de març, en el marc del Rubrifolkum, el festival de nou folk de Sant Boi de Llobregat.

El dinar va comptar amb la música de la Cantera Forastera, d’Esplugues de Llobregat, i de Quedem en Paus, format pel duo Pau Vinyoles i Pau Benítez, que van recordar cançons populars de la comarca, recuperant el caliu i passió que aporta cantar-les molta gent junta. Tanta, de fet, que es van vendre totes les entrades i no hi cabia ningú més a les Cases del carrer Miquel.

“Entre voluntaris i participants, érem 110 persones”, afirma Mar Viniegra, treballadora de la Fundació Marianao que va formar part de l’organització del dinar. I afegeix: “Va ser un dia de molta feina, nosaltres vam acabar dinant a les 17h, però l’ambient que es va crear va ser molt maco i acollidor”. 

La Mar també explica que molts dels assistents van venir a preguntar per la Trailwalker i alguns van fer donacions extres per poder donar-los a Oxfam i poder enviar el nostre equip de Marianao a la marxa esportiva de 100km entre Olot i Sant Feliu de Guíxols el cap de setmana del 6 i 7 d’abril.