La crisi sanitària derivada de la Covid-19 ha portat a l’atur a moltes persones, sobretot aquelles que tenien llocs de feina més precaris o que treballaven en l’economia submergida. Per tal de contribuir a reduir l’atur al nostre territori i trencar el cercle de la pobresa, des del servei d’inserció laboral de la Fundació Marianao realitzem cursos de formació per millorar les competències i l’ocupabilitat de les persones que tenen més dificultats per accedir al món laboral.

Persones amb un baix nivell de formació, joves sense experiència laboral, dones o persones majors de 45 anys, són els principals perfils que acompanyem des de la Fundació Marianao, als quals oferim cursos de formació adaptada a les seves necessitats, totalment gratuïta i amb borsa de treball.

El darrer curs que hem realitzat ha tingut com a objectiu principal formar en l’ús de les noves tecnologies, cada vegada més presents en els llocs de feina, per tal de superar les barreres i pors que moltes vegades tenen cap a les TIC les persones a qui li són molt alienes. Un curs que, a causa de la situació d’emergència sanitària, ha hagut de desenvolupar-se combinant classes presencials i telemàtiques i que, les persones que han participat, han valorat molt positivament: asseguren que se senten més segures, preparades i motivades per accedir al món laboral i continuar aprenent.

A més de la formació tècnica, tots els cursos de formació per a la inserció laboral que es realitzen a la Fundació Marianao també compten amb mòduls de formació en competències bàsiques i transversals, com la responsabilitat, el treball en equip o la gestió emocional, entre d’altres, i busquen sempre la implicació de les empreses del territori per dur-los a terme. Aquest darrer curs ha comptat amb la participació de l’equip de Decathlon Sant Boi.

El proper mes de maig iniciarem un nou curs de formació d’Auxiliar de comerç i magatzem, que també inclourà de forma transversal la formació en noves tecnologies així com el carnet de manipulació d’aliments i de carretoner.

Els cursos de formació per a la inserció laboral que impulsem des de la Fundació Marianao s’emmarquen en el programa Punts Formatius Incorpora, una iniciativa subvencionada per Fundació bancària “la Caixa”.